Noord-Holland

Pand uitgever Panorama en Revu beschoten met raketwerper

22 juni 2018, 12.30 uur · Aangepast 22 juni 2018, 13.23 uur

Inter Visual Studio
Inter Visual Studio

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) In het kantoorpand in Amsterdam-West, dat gisteravond laat is beschoten met een antitankwapen, zit onder meer Pijper Media. Dit is de uitgever van bladen als Panorama en Nieuwe Revu. Het is niet bekend of de actie ook tegen een van deze media was gericht.

Hoofdredacteur van Nieuwe Revu Jonathan Ursem bevestigt het nieuws op Twitter: "Ja, het pand waarin Pijper Media (o.a. Nieuwe Revu, Panorama, Playboy, Grazia) zit, is gisteravond laat beschoten. De schade binnen valt mee, we zijn weer aan het werk. Verder weet ik niet meer dan wat ik lees in de media."

 

Lees ook: Kantoorpand Amsterdam beschoten met raketwerper: politie houdt verdachte aan

De politie heeft afgelopen nacht een verdachte opgepakt. Door de beschieting sneuvelde onder meer een raam. Niemand raakte gewond.

Het pand aan de Teleportboulevard in de buurt van station Sloterdijk werd gisteren rond 23.00 uur onder vuur genomen. Agenten troffen het antitankwapen ter plaatse aan.

De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van de verdachte. Het motief van de beschieting is nog onbekend. Naast Pijper Media zitten er nog meer bedrijven in het pand.

Reactie Panorama
De redactie van Panorama bevestigt op haar website dat het het pand van het tijdschrift betreft. "Het enige wat wij van Panorama, en natuurlijk alle collega's van de andere bladen bij Pijper Media, nu kunnen doen is zo goed als mogelijk doorgaan met ons werk", laten ze weten.