Ga naar Content
Sport

Dylan Mertens van FC Volendam naar Telstar

21 juni 2018, 20.36 uur · Aangepast 21 juni 2018, 20.58 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Niels Boersema

VELSEN-ZUID Dylan Mertens (foto links) speelt het komende seizoen in Velsn-Zuid bij Telstar. De aanvaller/middenvelder komt over van FC Volendam waar hij een aflopend contract had.

De 22-jarige Mertens tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede seizoen.
 
"Een echte winner"
Technisch directeur Piet Buter is tevreden met de nieuwe aanwinst: "Wij hebben Dylan de laatste weken veelvuldig bekeken. De technische staf heeft meerdere wedstrijden bezocht en ik heb hem ook zien spelen. Wij zijn er van overtuigd dat Dylan de veelzijdige aanvaller is die wij zoeken, en die past bij de speelstijl die de trainer toe gaat passen op het elftal. Met zijn techniek, lengte en fysiek is hij een goede toevoeging aan de selectie. Hij is een echte "winner" en daardoor niet altijd de makkelijkste, maar dat is juist wat wij zoeken."
 
Veel clubs in de jeugd
De Amsterdammer versleet veel clubs in de jeugd en begon in 2014 op amateurbsasis bij FC Volendam, waar hij vooral in het tweede team speelde. In augustus 2015 maakte hij zijn debuut in het eerste team in de competitiewedstrijd tegen NAC (1-4 winst)
 
Afgescheurde kruisband
In de voorbereiding van het seizoen 2016/17 scheurde Mertens zijn voorste kruisband af en was hij voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Na tien maanden maakte hij eind april 2017 zijn rentree in een wedstrijd van Jong FC Volendam. In het begin van het seizoen 2017/18 speelde hij in het eerste elftal onder trainer Misha Salden, maar na zijn rode kaart in het bekerduel tegen PSV speelde hij voornamelijk in het tweede elftal.
 
Mertens sluit op 2 juli aan bij de eerste training onder leiding van Mike Snoei.