Ga naar Content

Haarlem wil snorfietser ook van fietspad naar weg

HAARLEM Het gemeentebestuur van de gemeente Haarlem wil volgend jaar de snorfietser naar de weg dirigeren. Zij volgt hiermee het voorbeeld van Amsterdam, dat al langer deze plannen had.

Naar verwachting gaan snorfietsers in de hoofdstad begin 2019 met helm op naar de rijbaan. Gemeenten hebben van de overheid groen licht gekregen om vanaf 1 juli te bekijken hoe snorfietsers naar de rijbaan kunnen verhuizen. 

Wethouder Sikkema van de gemeente Haarlem laat schriftelijk aan NH Nieuws weten dat zij blij is dat het nu mogelijk is om snorfietsers te verwijzen naar de rijbaan. "En dat willen we ook gaan doen. Om zoiets ook op een veilige manier in te kunnen voeren, is inzicht nodig in de plaatselijke omstandigheden. Dit wordt momenteel onderzocht en dat kost enige tijd." De resultaten van het onderzoek worden volgens de wethouder halverwege volgend jaar aangeboden aan de gemeenteraad.

Lees ook: Tweede Kamer akkoord: Amsterdam mag snorfiets naar de rijbaan verplaatsen

De Haarlemse snorfietsers vinden het een minder goed idee. "Op de openbare weg word je met een scooter van 45 kilometer per uur al bijna van de weg gedrukt door de auto's, omdat ze vinden dat je te langzaam gaat. Met mijn snorfiets rijd ik 25 kilometer per uur."

Jaap Moerman van de Fietsersbond is het er juist wél mee eens. "Snorfietsen rijden veel harder dan fietsen, ze zijn breed en ze stinken."

Foto: NH Nieuws