Ga naar Content

't Gooi streeft naar een rookvrije generatie

21 juni 2018, 17.21 uur · Aangepast 3 oktober 2018, 14.30 uur
Door: · Foto: Leo Huijssoon, Fotografie

HILVERSUM Vandaag ondertekenen ruim dertig organisaties uit 't Gooi een convenant 'Op weg naar een Rookvrije Generatie in Gooi en Vechtstreek'. De regio is de allereerste regio in Nederland die op weg is naar een rookvrije generatie.

Het doel is om alle plekken waar kinderen komen rookvrij te maken. Nog steeds beginnen er, namelijk alleen al in 't Gooi, elk jaar meer dan 500 kinderen met dagelijks roken. Als kinderen niet beginnen met roken, leven ze gemiddeld 10 jaar langer dan leeftijdsgenootjes die wel gaan roken. 

Reden genoeg voor alle regiogemeenten en samenwerkingspartners om te streven naar een rookvrije generatie. Een generatie die de kans krijgt om rookvrij op te groeien. De partijen die het convenant ondertekenen zijn: alle regiogemeenten, Tergooi, Gho-go (huisartsenvereniging), Versa Welzijn, Jeugd en Gezin, achttien middelbare scholen, een flink aantal basisscholen, twee grote kinderopvang organisaties, Jellinek, Team Sportservice ’t Gooi, de KNVB, GGD en het Verloskundig Samenwerkingsverband (met kraamzorg, verloskundigen en gynaecologen).