Noord-Holland

Vrouw probeert auto in brand te steken met waxinelichtje

21 juni 2018, 16.17 uur · Foto: Maurice Amoureus

Whatsapp

GROET Een 56-jarige vrouw uit Groet is vanochtend aangehouden op verdenking van brandstichting. Ze wordt er onder meer van verdacht dat ze een auto die geparkeerd stond aan de Kemphaanweg vanochtend rond 05.45 uur in brand heeft gestoken. Een omstander meldt aan NH Nieuws dat ze daarbij opmerkelijk te werk ging.

Een politiewoordvoerder kan het niet bevestigen, maar op een foto is te zien dat er een waxinelichtje onder een van de banden van de auto was gezet. Met dat vuur zou zij haar doelwit in vlammen hebben willen laten opgaan, aldus de getuige. Het vlammetje van dat kaarsje werd weliswaar door de wind uitgeblazen, maar vervolgens vatte de auto alsnog vlam. Hoe dat vuur ontstond, is vooralsnog onduidelijk. 

De politie meldt dat de brandweer het vuur wist te blussen en de vrouw is aangehouden voor verhoor. In een persbericht over de brand worden nog enkele andere branden genoemd. De afgelopen week woedden er in Groet vier branden. In alle gevallen gaat de politie uit van brandstichting. 

Daarover wordt gemeld: "De branden ontstonden op vrijdagochtend rond 03.00 en op zaterdagochtend 06.10 uur in de Kievitslaan en rond 04.45 uur in de Scholeksterstraat." Daarbij vielen geen gewonden, maar was er wel sprake van schade.

De politie is op zoek naar getuigen van de branden. Mensen die informatie hebben, kunnen telefonisch contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000.

Maurice Amoureus
Maurice Amoureus
Whatsapp