Ga naar Content

Wandelaars trotseren de wind: "M'n krullen zijn er helemaal uitgewaaid"

ALKMAAR Een winderige tweede dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Het levert in ieder geval mooie plaatjes op. De route voerde langs de molens van de Oudorperpolder en Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Het valt volgens de organisatie mee met het aantal uitvallers: twintig mensen verschenen vanochtend niet aan de start.

Wel flink wat wind, maar geen regen van betekenis vandaag zoals eerder verwacht. De zon laat zich regelmatig zien en dat houdt de stemming er goed in bij de wandelaars. "Het is typisch Hollands weer", zegt een groepje wandelaars dat er bij loopt alsof Nederland tóch meedoet met het WK Voetbal. "Ze waren in de aanbieding. En we gaan ervoor: Holland op z'n best."

Lees ook: Terugkijken: Duizenden wandelaars van start bij Plus Wandel4daagse Alkmaar

Maar de wind dus. Die zorgt ervoor dat de kapsels niet meer zitten zoals vanochtend voor de spiegel gecreeerd. "M'n krullen zijn er helemaal uitgewaaid", grapt een man met een kort pittig kapsel. Halverweg de tweede wandeldag kunnen de lopers de luwte opzoeken van de Broekerveiling. Dit jaar wordt er, hoe toepasselijk, gratis mini-groente uitgedeeld. "De komkommers lopen het best."

Lees ook: De Plus Wandel4daagse Alkmaar 2018 in woord, beeld en cijfers

Morgen tijdens de derde dag van de Plus Wandel4daagse Alkmaar is de start in het stadion van AZ en lopen ze naar Heiloo. Van de 6000 lopers kwamen er op de eerste dag vijftig niet opdagen. De teller van het aantal uitvallers staat tot nu toe op twintig.