Ga naar Content
Noord-Holland

Heiloose voetbalclub die valsspeelde gaat niet in beroep

21 juni 2018, 13.31 uur · Aangepast 21 juni 2018, 13.56 uur
Door: · Foto: NH/Dennis Nieuwenhuis

HEILOO Voetbalclub HSV Heiloo heeft besloten niet in hoger beroep gegaan tegen een uitspraak van de tuchtcommissie waarmee de club vier punten in mindering is opgelegd. De tuchtcommissie besloot hiertoe, nadat HSV in hun ogen expres een wedstrijd tegen Zaanlandia heeft verloren, om zo in de nacompetitie terecht te kunnen komen. Dat kan de club nu vergeten.

In de desbetreffende wedstrijd van de tweedeklasser tegen Zaanlandia op 27 mei konden beide clubs nog kampioen worden. Toen Zaanlandia in de laatste vijf minuten van de wedstrijd op voorsprong kwam, kon HSV geen kampioen meer worden. De nacompetitie voor een plek in de eerste klasse kon echter nog wel worden gehaald door met een grote uitslag te verliezen. 

Lees ook: Voetbalclub VV HSV laat Zaanlandia 'expres' winnen in kampioenschap: "Geen sprake van matchfixing"

Eerder gaf de club nog aan in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. De club ziet hier nu toch van af "omdat inmiddels al bijna vier weken zijn verstreken na de laatste competitiewedstrijd". Het is volgens de club daarom "niet in het belang van HSV of van de andere voetbalverenigingen als de onduidelijkheid over de nacompetitie voortduurt".

Lees ook: HSV door KNVB uit nacompetitie gehaald na 'dubieuze' nederlaag

Dit betekent dat de eerste wedstrijd in de nacompetitie vandaag wordt gespeeld tussen Hillegom en Kolping Boys, in plaats van Hillegom tegen HSV.