Noord-Holland

Vrolijke start jubilerende Wandelvierdaagse 't Gooi: "Blaren zijn voor mietjes"

20 juni 2018, 20.45 uur · Aangepast 3 oktober 2018, 14.22 uur

LAREN - Bijna 2.000 deelnemers stonden vanochtend aan de start van de tiende editie van de Wandelvierdaagse Het Gooi. In de vroege uurtjes gingen de eerste wandelaars op pad om 10, 20, 30 of 40 kilometer af te leggen. Wandelliefhebbers uit de hele regio komen op het evenement af om vier dagen lang door 't Gooi te trekken.

"Het mooie is dat we een klaverblad door Laren lopen, zodat we iedere dag eigenlijk een andere natuurvorm tegenkomen", vertelt trotse organisator Tim Bitter. Van bos en heide tot polder en havens. Alles komt voorbij in deze vierdaagse. Er zijn mensen die al tien jaar meedoen. "Je ziet steeds weer andere hoekjes, gaatjes en paadjes waar je door moet", zegt een loper.

Lees ook: Wandelvierdaagse Het Gooi schenkt een bijzondere bank aan natuurreservaat

Smokkelen of afsnijden is er niet bij, want er zijn op verschillende punten op de routes controleposten. "Ze stempelen elke keer anders, dus er is voldoende controle", verzekert organisator Bitter. Dus doen de lopers het niet, "want anders hebben we het zogenaamde kruisje niet verdiend", vertellen ze lachend.

Of ze al last hebben van blaren? "Blaren zijn voor mietjes", vertelt een enthousiaste loper. En zo zit de eerste dag van de vierdaagse erop. 

Komende zaterdag 23 juni worden de lopers feestelijk onthaald bij voetbalclub SV Laren.