Ga naar Content
Sport

Ziyech met Marokko uitgeschakeld op WK

20 juni 2018, 19.44 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action images

MOSKOU Marokko is na de tweede opeenvolgende nederlaag in de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal uitgeschakeld. Met Hakim Ziyech (Ajax) in de basis verloor het land met 1-0 van Portugal. Eerder leden de Afrikanen al een nederlaag tegen Iran.

Cristiano Ronaldo scoorde al na vier minuten voor de Europees kampioen. Het was al de vierde treffer van de ster van Real Madrid op het toernooi. Portugal, dat eerder gelijk speelde (3-3) tegen Spanje, staat nu op vier punten. Later op de dag spelen Spanje en Iran in deze groep nog tegen elkaar.

Ook kansen Marokko
Toch liet Marokko zich niet uit het veld slaan door de snelle tegentreffer. De formatie van de Franse bondscoach Hervé Renard had grote delen van het duel het initiatief. Niet in het minst door de initiatieven van El Ahmadi en Ziyech deden zich ook de nodige kansen voor. Zelfs in blessuretijd was Marokko nog dicht bij de 1-1. Eerst knalde Ziyech na een individuele actie via de rug van een verdediger over. Daarna kreeg aanvoerder Medhi Benatia de bal nog in goede positie voor de voeten, maar hij zag zijn poging eveneens over gaan.

Amrabat speelde ondanks hersenschudding
De in Naarde geboren Nordin Amrabat was van de partij bij Marokko. De oud-PSV'er speelde aanvankelijk met een soort van helm, nadat hij in het eerste duel een hersenschudding opliep, maar hij gooide het ding al snel over de zijlijn.

"Niet te doen"
"Het was zo heet", reageerde hij naderhand bij de NOS. "Het zweet gutste van mijn hoofd. Niet te doen." Amrabat zei zich van het voorval enkele dagen geleden niets meer te kunnen herinneren. "Maar niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik voel me goed. Alleen als ik erop druk doet het nog een beetje pijn. Ik was ook wat sneller vermoeid dan normaal. Verder ging het goed. Alleen hadden we deze wedstrijd gewoon moeten winnen."