Ga naar Content
Noord-Holland

Langedijk en Heerhugowaard denken na over fusie

20 juni 2018, 18.57 uur
Door: · Foto: Google Streetview

HEERHUGOWAARD Heerhugowaard en Langedijk gaan in de toekomst mogelijk fuseren. Er zijn partijen die wel wat in zo'n volledige fusie zien, blijkt uit een rapport over de haalbaarheid van een ambtelijke fusie tussen de plaatsen. Mediapartner Alkmaar Centraal schrijft erover.

Uit het rapport zou blijken dat de twee gemeenten elkaar ambtelijk goed aanvullen en ondersteunen. Maar het verkennen van de mogelijkheden voor een bestuurlijke fusie is wellicht een betere keuze, staat in het rapport.

Een meerderheid van de gemeenteraad in Heerhugowaard ziet wel wat in een fusie. In Langedijk wordt daar wat anders over gedacht, meldt Alkmaar Centraal. Daar wordt gepleit voor onafhankelijkheid.

Nieuwe gemeente: Dijk en Waard
Wethouders Jasper Nieuwenhuizen van Langedijk en Gido Oude Kotte van Heerhugowaard maken duidelijk dat er niet meer achteruit gekeken gaat worden en dat er geen vraag meer is óf er een stap gemaakt gaat worden, maar wélke.

Na de presentatie van het rapport werd al even gesproken over een naam voor de nieuwe gemeente die bij een bestuurlijke fusie zou ontstaan: Dijk en Waard, was een van de opties.