Noord-Holland

Bouw trampolinepark in Hilversumse Clemenskerk stilgelegd

19 juni 2018, 22.10 uur · Aangepast 19 juni 2018, 22.46 uur

NH Nieuws

HILVERSUM - HILVERSUM De bouw van het trampolinepark in de voormalige Clemenskerk aan de Hilversumse Bosdrift is door de gemeente stilgelegd.

Dat blijkt uit een aangetekende brief die de gemeente vandaag naar de Stichting BOEi heeft gestuurd. In de brief stelt dat de gemeente dat een inspecteur afgelopen vrijdag heeft geconstateerd dat er bouwwerkzaamheden plaatsvinden zonder dat daarvoor de benodigde vergunning is verleend. 

Lees ook: Trampolinepark in kerk komt er echt

Zo'n twintig omwonenden van het kerkgebouw zijn tegen de komst van een trampolinepark. Zij vrezen dat de overlast toeneemt in de toch al drukke buurt. Ze stapten naar de gemeente, maar kregen daar nul op het rekest: Hilversum gaf de initiatiefneemster alsnog groen licht. Daarop stapten de buurtbewoners naar de rechter. Aanvankelijk zou de rechtszaak eind juli dienen, maar is uitgesteld tot 21 september.  

Lees ook: Rechtszaak trampolinepark Clemenskerk uitgesteld, bouw gaat door

Omdat de initiatiefneemster de vergunning binnen had, besloot ze de rechtszaak niet af te wachten en alvast met de bouw te beginnen. Dat zette kwaad bloed bij omwonenden, die in een gezamenlijk persbericht lieten weten het respectloos te vinden.  

De Stichting BOEi kan zich niet vinden in de argumenten die de gemeente opvoert om de bouw stil te leggen, en stelt dat het slechts gaat om een 'wijziging van de inrichting', waarvoor geen aanvullende vergunning nodig is. 

Dwangsom
Als de werkzaamheden wel doorgaan, riskeert de Stichting BOEi een dwangsom van 10.000 euro per keer dat er een overtreding wordt geconstateerd. De stichting kan nog bezwaar aantekenen tegen het besluit.

De komende tijd onderzoekt de gemeente of de wet zo kan worden aangepast dat de werkzaamheden alsnog binnen de afgegeven vergunning vallen.