Ga naar Content
Noord-Holland

Iraanse Mojtaba ziet WK-kansen tegen Spanje: "Wij zijn een hechte ploeg"

20 juni 2018, 08.18 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

AMSTERDAM Het was onverwachts, maar de winst op Marokko heeft de Iraniërs hoop gegeven voor de wedstrijd tegen Spanje vanavond. Dat vertelt de Iraanse Mojtaba (30), die kansen ziet voor zijn nationale elftal.

"Niet alleen ik, maar heel Iran was gelukkig na de winst op Marokko. Dat hadden we echt niet verwacht en politiek-sociaal gezien haddden we zo'n morele opsteker ook nodig", vertelt hij aan NH Nieuws. 

Lees ook: Mexicaanse voetbalfans uitzinnig na winst op Duitsland

"Het was sowieso pas de tweede overwinning van Iran op een WK, dus het was voor ons echt een big moment." Er werd tot diep in de nacht op straat gefeest, heeft hij van vrienden gehoord. Zelf vierde hij het feestje in Amsterdam met Iraanse vrienden en buren.

Door de winst op Marokko en het gelijkspel tussen Spanje en Portugal, staat Iran eerste in de poule. "Dat is het mooie van voetbal: op papier hebben we weinig kans tegen Spanje en Portugal, maar er liggen mogelijkheden voor ons. Ik zie ons niet als eerste eindigen, maar via de tweede plek kunnen we de volgende ronde wel bereiken", spreekt hij z'n hoop uit. 

Eenheid
Om dat te behalen, moeten de mannen het hebben van de eenheid die het team uitstraalt. "Ze zijn een hechte club en willen vechten voor elkaar. Er is ook geen één echte sterspeler, dat helpt."