Ga naar Content

Zandvoorter Daniel treurt om weggelopen viervoeter Maya: "Ze schrok van een zeilwagentje"

IJMUIDEN Sinds Maya er afgelopen zondag vandoor ging op het strand van IJmuiden is Daniel Valckenier uit Zandvoort voortdurend naar zijn lieveling op zoek. Omdat de hond veel voor hem betekent, zal hij niet rusten voor ze weer thuis is.

Maya is nogal bang en schrok waarschijnlijk van een zeilwagentje op het strand, vertelt Daniel. "Ik wist dat ze heel bang was en heb daarom lang met haar geoefend voordat ik haar los liet lopen op het strand, maar blijkbaar toch niet lang genoeg"

Spanje
Maya werd geboren in Spanje en kwam via een stichting die verwaarloosde honden opvangt bij Daniel in Zandvoort terecht. Daniel is gek op haar en kan zich geen leven zonder Maya voorstellen. "Ik heb gelukkig nog een hond, Pitoefa, maar die mist haar maatje ook erg, ik merk dat ze graag wil spelen." 

Daniel heeft met een groep mensen in de duinen naar de hond gezocht en contact gezocht met de dierenambulance Velsen. "Ze houden er rekening mee dat Maya in het natuurgebied loopt en daar mag ik niet zoeken" aldus Daniel. "Mensen die denken dat ze Maya zien, kunnen het best de dierenambulance bellen, die bellen mij dan weer. Haar zelf proberen te vangen heeft geen zin, daar is ze te bang voor."

Foto: NH Nieuws/Daniel Valckenier