Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Zaankanters morgen naar de stembus voor referendum Cultuurcluster

19 juni 2018, 18.13 uur · Aangepast 19 juni 2018, 21.42 uur

ZAANSTAD De discussie over de eventuele komst van het Cultuurcluster beleeft morgen zijn climax: inwoners van de gemeente Zaanstad mogen dan in een raadgevend referendum aangeven of zij voor of tegen de komst van het culturele centrum zijn.

Alle inwoners van Zaanstad mogen dan hun stem laten gelden tussen 7.30 uur en 21.00 uur. Tijdens het referendum over het Cultuurcluster wordt de volgende vraag gesteld: "Bent u voor of tegen het raadsbesluit om het Cultuurcluster te realiseren?"

Een eerste inventarisering van NH Nieuws-verslaggever Mischa Korzec, die een poll over het referendum op zijn Facebookpagina startte, laat zien dat de meerderheid van de Zaankanters niet staat te springen om het Cultuurcluster. Met ruim 200 stemmers is de uitkomst nu dat meer dan 85 procent niets ziet in het gebouw.

Morgenavond wordt een eerste uitslag verwacht, vrijdag komt de gemeente met een definitieve uitslag van het referendum.

Nog niet ingelezen?
Mag je morgen naar de stembus, maar wil je je nog een laatste keer inlezen? NH Nieuws heeft een handig artikel gemaakt, waarin je alle informatie vindt die je morgen nodig hebt. Je vindt er onder andere argumenten van voor- en tegenstanders, stemlocaties en uitgebreid dossier over het Cultuurcluster.

NH Nieuws / Gemeente Zaanstad