Ga naar Content
Noord-Holland

Recordopbrengst Huizer Vis Festijn

19 juni 2018, 16.23 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HUIZEN 30.000 euro heeft het Huizer Vis Festijn opgehaald, 20% meer dan vorig jaar. In haar vierjarig bestaan heeft het evenement nog niet eerder zoveel geld voor het goede doel binnen weten te halen.

Afgelopen vrijdag lag bijna de helft van de Nederlandse bottervloot in Huizen. Bedrijven konden boten sponsoren die meededen aan een botterrace, een onderdeel van de Huizen Havendag.

"We hadden een paar boten meer dit jaar", noemt bestuurslid Sylvian Nijhuis van Rotaryclub Huizen als verklaring voor het succes. De Rotaryclub organiseert het evenement voor het vierde jaar op rij. De opgebouwde ervaring zorgt er volgens Sylvian voor dat dit jaar zo'n succes is geworden: "We hebben het al meerdere jaren gedaan, dan zie je dat het makkelijk verloopt. Het was een fantastische sfeer, alle lof voor de organisatie dat ze dit zo hebben weten te bereiken."

Het opgehaalde geld gaat naar vier goede doelen: Voedselbank Gooi & Omstreken, Stichting Huizer Botters, Stichting De Droomboom en het Versa Geheugenhuis.