Ga naar Content
Sport

Ajax loot Sturm Graz in tweede voorronde Champions League

19 juni 2018, 15.54 uur · Aangepast 19 juni 2018, 16.41 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH Sport

NYON Ajax is bij de loting voor de tweede voorronde van de Champions League gekoppeld aan Sturm Graz uit Oostenrijk. De ploegen staan voor het eerst op 24 of 25 juli tegenover elkaar in Amsterdam en de return wordt op 31 juli of 1 augustus gespeeld in Oostenrijk.

Sturm Graz
Sturm Graz is een onbekende tegenstander voor Ajax. Nooit eerder stonden de clubs tegenover elkaar. Die Schwoazen eindigden afgelopen seizoen als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga met dertien punten achterstand op kampioen Red Bull Salzburg.

Ajax heeft weinig goede herinneringen aan ontmoetingen met Oostenrijkse clubs. In 2014 was Red Bull Salzburg twee keer te sterk( 0-3 en 1-3) in de tweede ronde van de Europa League. Een jaar later verloor Ajax in de derde voorronde van de Champions League Van Rapid Wien (2-3 en 2-2).

3e voorronde en play-offs
Als Ajax erin slaagt af te rekenen met Sturm Graz, dan is plaatsing voor de derde voorronde een feit. Om door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Champions League moet daarna ook nog de play-offronde worden gewonnen.