Ga naar Content
Sport

Ajax in winterstop naar Florida Cup

19 juni 2018, 12.29 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Lars Smook

AMSTERDAM Ajax neemt in de winterstop deel aan de Florida Cup in Orlando. Dat toernooi wordt gespeeld van 5 tot en met 12 januari. Op 9 januari speelt de ploeg van Erik ten Hag in ieder geval tegen een Braziliaanse topclub. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.

De wedstrijden van de vijfde editie van het toernooi worden live uitgezonden in meer dan 120 landen, waarmee miljoenen kijkers in Amerika en Latijns-Amerika worden bereikt.

Partenerships
Ajax wil na de partnerships in China, Japan en Australië ook in de Verenigde Staten meer contacten leggen. Deelname aan dit toernooi is één van de manieren waarop Ajax meer Amerikaanse fans dichter bij de club wil brengen en de scoutingsmogelijkheden verder hoopt te ontwikkelen.

"Ideale voorbereiding"
"Op sportief vlak is het belangrijk dat wij ons meten met internationale teams", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. Door deel te nemen aan dit toernooi creëren we een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De keuze voor de Florida Cup past daarnaast goed in onze internationale strategie, aangezien de Verenigde Staten een markt is waar we willen groeien. We spelen onze eerste wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub en dit duel is primetime te zien in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans. We gaan ervoor zorgen dat het een spektakel wordt."

PSV nam deel aan de laatste editie van de Florida Cup. De kampioen uit Eindhoven speelde begin dit jaar tegen Corinthians en Fluminense.