Ga naar Content

Rust of reuring langs de kust?

CALLANTSOOG De kust heeft grote natuur- en landschapswaarde. Vanzelfsprekend wordt de natuurpracht beschermd, maar tegelijkertijd moet de kust ook economisch sterk en aantrekkelijk blijven.

De Noord-Hollandse kust is tientallen kilometers lang en heeft brede stranden en bijzondere duingebieden. Om natuur en recreatie in balans te houden heeft de provincie Noord-Holland, met onder meer tien kustgemeenten en natuurorganisaties een aantal afspraken gemaakt. 

Voor Jouw Noord-Holland spreken we Eric Menkveld van Natuurmonumenten in het rustige duingebied bij Callantsoog. En we gaan langs bij kitesurfer Jop Marchand. Hij geniet juist volop van het vermaak dat de kust te bieden heeft.

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Schiereiland Noord-Holland'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Schiereiland Noord-Holland'.

Foto: NH Nieuws