Noord-Holland

Moeder opzettelijk aangereden Ivano (13) tevreden met eis: "Emoties kwamen boven"

18 juni 2018, 21.48 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

PURMEREND - PURMEREND De moeder van de vorig jaar opzettelijk aangereden Ivano Baptista (13) is tevreden met de straf die het Openbaar Ministerie vandaag tegen de verdachte heeft geëist. "Ik ben blij dat wordt geprobeerd om er meer straf aan te verbinden dan vier maanden voorwaardelijk en een rijontzegging", zegt Angira Chandra tegen NH Nieuws.

Angira was ervan uitgegaan dat de officier van justitie uitsluitend een voorwaardelijke straf zou eisen tegen de man die bij hen in de buurt woont. Maar tot haar opluchting hoorde ze twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, en een rijontzegging eisen. 

Lees ook: OM eist twaalf maanden cel tegen man die Ivano (13) opzettelijk aanreed 

"We hebben ons spreekrecht uitgeoefend. Ik weet niet of het veel effect heeft gehad, maar ik ben wel blij dat de eis hoger is." Dat geldt ook voor Ivano, vertelt Angira. "Hij was ook erg opgelucht, want ook hij vond (vier maanden voorwaardelijk, red) een milde eis."

Ivano en zijn moeder volgden de zaak vanuit een andere zaal, en vertelden via een audioverbinding aan de rechter hoeveel impact de gebeurtenissen hebben gehad. "Daar hadden we bewust voor gekozen, want voor Ivano was het te heftig om met hem in een ruimte te zitten."

'Emoties kwamen boven'
Desalniettemin was het een zware dag voor Ivano. "Hij heeft het heftig beleefd", vertelt Angira. "Want toen hem werd gevraagd of hij nog wilde buitenspelen, brak hij wel. Toen kwamen de emoties boven." 

Lees ook: Overreden Ivano nog steeds niet de oude: "Hij wil niet meer naar buiten"

Angira had vooral moeite met het pleidooi van de advocaat van de verdachte. "Hij heeft erop gehamerd dat de verklaringen niet overeenkomen." Volgens Ivano stopte de automobilist toen hij hem zag, en reed hem vervolgens aan.

Volgens de advocaat nam zijn cliënt de bocht in een vloeiende beweging en heeft hij Ivano voorafgaand aan de aanrijding nooit gezien.  

Over twee weken doet de rechter uitspraak.