Belgen stellen na rust orde op zaken tegen Panama

18 juni 2018, 20.39 uur · Aangepast 18 juni 2018, 21.03 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Action images

SOTSJI België stelde in de eerste wedstrijd van de Rode Duivels bij het WK tegen Panama na de rust orde op zaken tegen Panama. Dries Mertens, en Romelu Lukaku (2x) zorgden voor de 3-0 eindstand.

België startte met oud-Ajacieden Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de verdediging. In de tweede helft viel ook oud-AZ-speler Mousa Dembélé nog in.

België kreeg kansen genoeg in de eerste helft, maar de ploeg speelde erg slordig. Kort na rust opende oud-PSV'er Dries Mertens de score met een mooie volley. Panama moest toen wel komen en was ook een aantal keer gevaarlijk voor keeper Courtois van de Belgen. In de laatste twintig minuten liet België dan toch nog zien waarom het veel hoger op de wereldranglijst staat dan Panama. Romelu Lukaku kopte de 2-0 binnen uit een prachige pass van De Bruyne en scoorde de 3-0 op aangeven van Hazard.

Opstelling België: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco (Dembélé/74), Mertens (T. Hazard/83), R. Lukaku, E. Hazard

Opstelling Panama: Penedo, Murillo, R. Torres, Escobar, Davis, Cooper, Gómez, Godoy, Bárcenas (G. Torres/63), Pérez (Tejada/74), J. Rodríguez (Díaz/63)