Noord-Holland

3FM-dj zet 'ranzige' beller publiekelijk voor paal in live-uitzending

18 juni 2018, 16.20 uur · Aangepast 18 juni 2018, 22.55 uur

Screenshot Facebook
Screenshot Facebook

HILVERSUM - HILVERSUM Radio-dj Vera Siemons heeft tijdens de uitzending een luisteraar gebeld die seksueel getinte berichten naar haar stuurde. Ze confronteerde hem met zijn acties in een live-uitzending op NPO 3FM. "Ik vind dit echt ontzettend zielig."

Siemons gooide de man - hij gaat door het leven als Peter - na een liedje direct in de uitzending en vroeg of hij zijn berichtjes wilde toelichten. "Ja, ik heb wat stoute mailtjes gestuurd", zegt de man. Of Peter toen al wist of hij in de uitzending was, valt te betwijfelen. "Ik was iets stiekems aan het doen", vervolgt hij lachend.

Vervolgens meldt Siemons dat hij zegt 'dat hij aan het rukken was' en 'dat ze haar tong moest uitsteken'. Ze stelde 'de viespeuk' de vraag of hij niets beters te doen had dan haar dit soort berichten te sturen. "Ik bedoelde er niks mee. Het was gewoon een geintje", was zijn verontwaardigde reacties. Vervolgens volgt er een lange dialoog waarin Peter mondjesmaat zijn excuses aanbiedt. 

Ongepast
Aan het einde van het confronterende gesprek wil de man toch nog even kwijt dat hij het niet gepast vindt dat hij zo in de uitzending voor het blok wordt gezet. "Als je dit ongepast vindt, moet je hier gewoon niet als dj zitten", besluit Peter zijn pleidooi. Nadat ze heeft opgehangen maakt ze duidelijk dat dit soort incidenten ongepast zijn. "Ik vind het waanzinnig, vies en ranzig dat dit soort mensen bestaan."

Steun 
Op sociale media krijgt Siemons veel steun na het gesprek met Peter. "Goed zo, aanpakken dit soort mensen", aldus een luisteraar. "Hij kan beter naar andere webcams gaan kijken", zegt een ander.