Ophef over tweet Giel Beelen na dodelijke aanrijding bij camping Pinkpop

HAARLEM - De Haarlemse dj Giel Beelen heeft een keur aan verontwaardigde reacties over zich heen gekregen, nadat hij vanochtend een tweet plaatste over het ongeluk dat plaatsvond bij het Pinkpop-terrein. Daarbij kwam zeker één persoon om het leven en raakten drie anderen zwaargewond.

"Treurig nieuws uit Landgraaf, succes aan alle betrokkenen. Ondanks dat heb ik wel een topweekend @pinkpopfest gehad", schreef hij op Twitter. Dat kwam de radio-dj direct op veel negatieve reacties te staan. Hij verwijderde zijn bericht vervolgens en nuanceerde het in een andere tweet.

Lees ook: Veel getuigen van dodelijke aanrijding met Pinkpopgangers

"Even ter verduidelijking; toen ik dit vanmorgen poste, was nog niet bekendgemaakt dat er een dode is gevallen en wenste ik de betrokkenen bij de vreselijke aanrijding succes. Sterkte aan de nabestaanden en alle betrokkenen", schreef hij.

Toch kan zijn verduidelijking niet direct op veel begrip rekenen. "De essentie blijft hetzelfde. Dat bericht is een totale miskleun; getuigt van een ernstig gebrek aan inlevingsvermogen", luidt één van de reactie.

 

Meer over dit onderwerp:
nieuws Haarlem e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws