Ga naar Content

Man raakt 'juiste snaar' met hymne voor Velsen-Noord

Gerbrand Castricum kan zijn geluk niet op. Tijdens het dorpsfeest van zijn geboortedorp bracht hij dit weekend een lofzang met 200 namen van Velsen-Noorders ten tonele. "Een groot succes, we gaan ook nog een cd opnemen."

Aan het nummer voegde de muzikant ook nog eens vijftig bekende plekken toe. Van het buurtcentrum tot de Velsertunnel. Voor de dorpelingen was het nummer volgens muzikant Castricum 'een feest van herkenning'. "En heerlijk om iedereen weer te kunnen ontmoeten", legt de Beverwijker uit, die tijdens het nummer begeleid werd door Hans Oldenburg.

De namen komen vooral voort uit zijn herinneringen. "De reacties waren overweldigend, en vrolijk tegelijk, zoals: "Waarom staat hij er dan wel op, en ik niet?", zegt hij lachend.

Het idee begon twee jaar geleden op zijn balkon in Thailand, waar de muzikant de helft van het jaar doorbrengt. "De allereerste naam die op de lijst stond was die van een jeugdvriend, Barend Spiers. Die heb ik na twintig jaar weer gesproken. Hij stond vooraan bij het podium; daar gaat het toch om, prachtig."

CD
Een collega-muzikant uit de regio, Jan Schrama, maakte van de gelegenheid gebruik om Gerbrand uit te nodigen om een CD op op te nemen in de studio. "Dat gaan we binnenkort doen. We zeiden al gekscherend: als ze alle 200 een cd kopen, dan valt de verkoop vast niet tegen."

Foto: Henk Tijbosch