Ga naar Content

Jong en oud bij 108e editie voor Concours Hippique Haarlemmermeer

HOOFDDORP De paardenliefhebber kon dit weekend zijn hart ophalen bij evenement dat bíjna net zo oud is als de polder zelf: Concours Hippique Haarlemmermeer.

Het Haarlemmermeerse bos in Hoofddorp was opnieuw het toneel van het paardenevenement. Het Concours Hippique werd aan het begin van de 20ste eeuw voor het eerst georganiseerd voor de verschillende paardrijverenigingen in Haarlemmermeer. Inmiddels is het uitgegroeid tot een groot evenement voor jong en oud. 

Zo dansen ook jonge ruiters met hun paarden op muziek, en springen zij met hun pony's over hindernissen van ongeveer een halve meter hoog. Voor de meest ervaren ruiters en hun paarden staan de hindernissen zelfs 1.50 meter hoog. 

Crisis
De 108e editie van het door de Haarlemmermeerders erg geliefde evenement kon gelukkig door gaan, nadat er weer genoeg sponsors waren gevonden. Het ging in 2015 en 2016 niet door omdat de organisatie er niet in slaagde om voldoende sponsors binnen te harken.

Lees ook: Paardenliefhebbers opnieuw teleurgesteld: weer geen Concours Hippique in Hoofddorp

In 2009 kon het Concours Hippique op het nippertje haar 100-jarig bestaan vieren dankzij een eenmalige subsidie van 25.000 euro. Door de economische crisis kwam het hippisch evenement in de problemen. 

Foto: NH Nieuws