Ga naar Content
Noord-Holland

Ambulance crasht op A4 bij Badhoevedorp

17 juni 2018, 10.58 uur · Aangepast 17 juni 2018, 14.05 uur
Door: · Foto: Officier van Dienst Rijkswaterstaat Rogier

BADHOEVEDORP Een ambulance van de Amsterdamse ambulancedienst is vannacht op de A4 ter hoogte van knooppunt Badhoevedorp tijdens het rijden gekanteld en zwaar beschadigd geraakt. Er is niemand gewond geraakt.

Dat blijkt uit enkele tweets van Officier van Dienst van Rijkswaterstaat Rogier, die bij de nasleep van het ongeval betrokken was. De betrokken ambulancemedewerkers zijn met de schrik vrijgekomen, meldt hij. Er was op het moment van het ongeval geen patiënt aan boord. Of de ambulance onderweg was naar een melding, is niet bekend.  

Om hulpdiensten de ruimte te geven, werden er tijdens de afhandeling van het ongeval enkele rijstroken afgesloten met rode kruizen op matrixborden boven de weg. De tijdelijke afsluiting werd door twaalf automobilisten genegeerd, meldt Rogier. Zij kunnen binnenkort een boete verwachten. 

Na het ongeluk werd een deel van de weg afgesloten en een berger opgeroepen om het wrak af te voeren. Zodra de ambulance was weggehaald, hebben Rijkswaterstaat en de politie 'de rommel opgeruimd'.