Ga naar Content
Noord-Holland

Jonge autodief (17) wordt gelijk ook gepakt voor verschillende inbraken

15 juni 2018, 22.01 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEM Een 17-jarige jongen is afgelopen dinsdag aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed op de Parklaan in Haarlem. Wat bleek? De jongeman leek nog wat meer op zijn kerfstok te hebben, namelijk twee woninginbraken, een auto-inbraak en meerdere pogingen tot inbraak.

De auto waarin de jongen reed was de voorgaande nacht gestolen in Amstelveen. De politie aldaar wist te melden dat de sleutels van de gestolen auto waren weggenomen bij een woninginbraak aan de Oostermeerweg in Amstelveen.

Breekijzer en kassabon
Het mag waarschijnlijk geen toeval zijn dat na die inbraak bij de woning een breekijzer en een kassabon werden aangetroffen en dat die kassabon bleek te horen bij de joggingbroek die de verdachte aanhad toen hij werd opgepakt in de gestolen auto. 

Nog meer puzzelstukjes leken vervolgens op zijn plek te vallen. In de gestolen auto werden voorwerpen gevonden die bij een inbraak in Duivendrecht waren weggenomen en ook spullen die uit een auto waren gestolen.

De politie onderzoekt verder nog of de jongen ook betrokken was bij een aantal pogingen tot inbraak in de buurt van de Oostermeerweg in Amstelveen. De jongen heeft een beroep gedaan op zijn zwijgrecht.