Ga naar Content

Rechter besluit: geen feesten op Beachclub Vroeger tot en met 1 juli

BLOEMENDAAL Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee mag tot en met 1 juli geen feesten en evenementen organiseren. Dat heeft de rechter vandaag bepaald.

De aanleiding voor de maatregel tegen Beachclub Vroeger is een geweldincident op 3 juni in de club, waarbij een ingehuurde beveiliger 'buitenproportioneel geweld' heeft gebruikt.

De beveiligers probeerden in te grijpen bij een ruzie tussen twee groepen bij de VIP-tafels, zo is te lezen in het politierapport dat in handen is van NH Nieuws. Eén persoon werd geslagen terwijl hij werd vastgehouden door beveiligers.  

Omdat dit plaatsvond één week na een groot steek- en schietincident bij feesten op het strand, besloot wethouder Nico Heijink donderdag tot het verbieden van feesten in Vroeger. De Beachclub probeerde dit te voorkomen door de rechter in te schakelen, maar deze besloot vanmorgen direct om de maatregel van de gemeente toe te staan. 

Lees ook: Meerdere aanhoudingen bij strandfeesten Bloemendaal aan Zee

Een woordvoerder van de gemeente Bloemendaal licht de uitspraak van de rechter toe aan NH Nieuws: "De rechter was niet blij met de bagatellisering van het politierapport over de recente incidenten op Beachclub Vroeger. In plaats van de conclusies van de politie aan te nemen, heeft de strandtent deze ondermijnd door geen passende maatregelen te nemen."

Het is niet de eerste keer dat een feest van Vroeger werd gelinkt aan geweld op het Bloemendaalse strand. Vorig jaar mei brak er een grote vechtpartij uit tijdens een aantal strandfeesten, waaronder een feest van Vroeger.

Lees ook: Overzicht: Jarenlange problemen bij strandfeesten in Bloemendaal aan Zee

Door de maatregel van de rechter gaan de volgende feesten deze maand op Vroeger niet door: Kizomba on the Beach (16 juni), Candyshop Beach Festival (17 juni), Meester Plusser on the Beach (24 juni) en Jonna Fraser & Friends (1 juli).

Foto: