Ga naar Content

Telstarfans brengen laatste groet aan overleden Piet van Oosterom (61)

VELSEN-ZUID De zondag overleden Piet van Oosterom wordt vandaag in het stadion van Telstar herdacht. Fans, spelers, familie en collega's, iedereen kan vandaag in het stadion voor de laatste keer afscheid nemen van de oud-teammanager van Telstar. Hij overleed op 61-jarige leeftijd.

Toen de tientallen aanwezigen de lijkauto het stadion binnen zagen rijden, werd het indrukwekkend stil op het sportpark. Door de vele reacties die de familie naar aanleiding van het overlijden van Van Oosterom kreeg, hebben zij besloten een afscheid te organiseren in het stadion van zijn Telstar. De stilte werd doorbroken door enkele fakkels die afgestoken werden vanaf de tribune. Dit werd gevolgd door een groot applaus. 

Lees ook: Teammanager Piet van Oosterom (61) van Telstar overleden

Laatste rustplaats
Na de herdenking in het stadion, werd Van Oosterom naar zijn laatste rustplek gebracht. "Ik heb een slecht gevoel vandaag. Maar ik moet zeggen dat ik wel blij ben dat Piet geen lang ziektebed heeft gehad, dat hij niet lang heeft hoeven lijden", reageerde assistent-trainer en oud-speler Anthony Correia voor de microfoon van NH Nieuws. 

Correia zat zondagmiddag nog vanaf zijn vakantieadres in Griekenland met de zoon van Piet van Oosterom te appen. Nog dezelfde avond kreeg hij te horen dat Van Oosterom was overleden. "Ik begreep eerder al dat het niet goed ging, maar het is wel apart als je dat zo op afstand hoort. Woensdag ben ik langsgeweest bij de familie thuis en heb ik op mijn manier afscheid kunnen nemen."

Ook trainer Mike Snoei had het vanmiddag zwaar. "Hij heeft meer dan vijfhonderd wedstrijdformulieren ingevuld. Hij is gewoon verweven met Telstar", vertelt hij. "We gaan proberen om de familie, waar mogelijk, te steunen". Fysiotherapeut Paul de Vlugt werkt al 22 jaar bij Telstar en kende Van Oosterom goed. "Piet stond nooit op de voorgrond. Hij deed alles wat nodig was voor het team, zonder dat je dat hoeft te vragen. Hij regelde echt alles."

Held
Correia kan de uitspraak van De Vlugt beamen. "Piet was een held, hij stond altijd voor iedereen klaar. We hebben het er met de jongens van de club nog over gehad wat kenmerkend was aan Piet. Als je hem belde, stond hij voor de deur. Piet stond altijd voor iedereen klaar. Hij was een superheld daarin, echt een topper. Hij stond altijd op de achtergrond, nooit op de voorgrond. Hij regelde alles perfect. Er zal heus wel iemand zijn die zijn functie kan invullen, maar niet op de manier waarop Piet dat deed."

Goed seizoen
Telstar had dit jaar één van de beste seizoenen in een lange tijd. Tijdens de play-off wedstrijden werd bekend dat Van Oosterom ziek was. "De prijzen gaan verdeeld worden en wij krijgen nieuws te horen dat niet te bevatten is", vertelt De Vlugt. "Ik werd voorafgaand aan de uit-wedstrijd tegen De Graafschap gebeld door zijn zoon omdat het heel slecht ging. Daarna is het alleen maar slechter gegaan en binnen een maand is het over."

Om het seizoen op deze manier te moeten eindigen is zwaar, dat merkt Snoei ook. "Hij heeft wel tien keer uitgesproken dat hij zo blij is dat het zo goed gaat bij Telstar", vertelt de trainer. "Je merkte en zag aan alles aan hem dat hij trots was op zijn club. Ik ben blij dat we hem dat nog hebben kunnen meegeven."