Ga naar Content

Inge uit Hoogwoud gekozen tot Miss Westfriese Folklore: "Mijn oma heeft mijn pak gemaakt"

SCHAGEN Inge van Dijk uit Hoogwoud is gisteravond gekozen als Miss Westfriese Folklore. In een afgeladen zaal kreeg zij uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek. De komende weken zal ze een hoofdrol vervullen tijdens de Westfriese donderdagen in Schagen. Ze mag tijdens de optocht vooraan op de sjees langs het publiek rijden.

"Ik ben heel erg blij! Ik vind het heel leuk", glundert Van Dijk vlak na de uitslag. "Mijn moeder is in 2010 al eens Miss geweest. Ik heb een heel andere jurk aan. Ik ben net klaar met mijn scriptie en heb een paar donderdagen vrij dus heb ik alle tijd om mee te doen." 

De folklore in Schagen bestaat 65 jaar, vertelt voorzitter Rienk Mud: "Een paar mensen hebben toen gezegd van we willen het culturele erfgoed van Schagen, van West-Friesland, een boost geven." Dat is goed gelukt, de Westfriese donderdagen zijn uitgegroeid tot een toeristische trekker van formaat. "Er komen heel veel mensen op af en dat is in economisch opzicht ook heel interessant voor Schagen. Het is een heel stuk Schagen promotie, zou je kunnen zeggen."

Kostuum
Inge van Dijk staat volop te genieten op de catwalk waar ze haar kostuum heeft geshowd aan het publiek. In haar handen een mooie beker en een bos bloemen. "Mijn oma heeft het pak gemaakt, zelf. Ben ik echt heel blij mee. Ze had hem binnen twee weken af. Echt heel knap."

Foto: NH/ Matthijs Gemmink