Noord-Holland

Burgemeester Den Helder sluit café met onmiddellijke ingang

14 juni 2018, 18.31 uur · Aangepast 14 juni 2018, 18.45 uur

Google Street View
Google Street View

DEN HELDER - DEN HELDER Burgemeester Koen Schuiling van Den Helder heeft de vergunning van café De Bierbron aan de Bassingracht gisteren ingetrokken. Dat betekent dat de zaak met onmiddellijke ingang gesloten moet zijn.

De exploitatie-, drank- en horecavergunning van de zaak zijn twee jaar geleden ook al eens ingetrokken. Dat gebeurde nadat de toenmalige exploitant van het café en enkele leidinggevenden overtredingen hadden begaan. Die hadden betrekking op drugs en wapentuig, zo valt te lezen in een persbericht van de gemeente. Door de overtredingen waren de ondernemers niet meer van onbesproken gedrag, wat wel een vereiste was om een horecabedrijf te mogen runnen. 

'Schijnbeheer'
Nadat de vergunningen waren ingetrokken, heeft iemand anders nieuwe vergunningen aangevraagd en ook gekregen. Gevolg was dat er weer een horecabedrijf in het pand was gevestigd. Later is gebleken dat een van de voormalige leidinggevenden zich zodanig met de bedrijfsvoering van de nieuwe zaak bemoeide, dat er sprake was van 'schijnbeheer'.

"Dat houdt in dat een persoon die geen vergunning op zijn eigen naam kan krijgen iemand anders naar voren schuift om de vergunningen voor een horecabedrijf te krijgen", licht de gemeente toe. 

Nalatig
Ook heeft het bedrijf zich niet aan alle eisen van de vergunningen gehouden en is de leiding nalatig geweest bij de afwikkeling van een geweldsincident dat in de zaak heeft plaatsgevonden.