Noord-Holland

Last minute je WK-poule invullen? Met deze tips versla je je collega's

14 juni 2018, 18.13 uur

NH Nieuws / Sophie Markvoort

- NOORD-HOLLAND De komende drieënhalve week wordt op veel kantoren over weinig anders gesproken dan voetbal. Het WK gaat van start en dat betekent dat velen van ons in spanning toekijken hoe het met hun WK-poule gaat. Moet je 'm op het allerlaatste moment nog invullen? Check dan deze tips en versla daarmee al je collega's.

Bij iedereen op het werk loopt wel iemand rond die zich dé voetbalkenner noemt. Toch zijn het in de praktijk vaak anderen die er met de winst vandoor gaan in de WK-poule. Niet zelden is dat iemand die vrijwel nooit naar voetbal kijkt. Een kwestie van geluk of is het juist wel handig niet te veel 'voetbalverstand' te hebben? 

Lees ook: NOS-commentator geeft tips voor je WK-pool: "Brazilië wordt wereldkampioen"

NH Nieuws ging langs bij de 'head of analysis' Simon Gleave van Gracenote, een bedrijf dat is gespecialiseerd in sportstatistieken. Gleave heeft op basis van een enorme berg statistieken alvast berekend hoe de kansen zijn verdeeld voor het WK. 

Check de video voor zijn handige tips. Eén ding kunnen we alvast verklappen: Colombia en Peru kunnen wel eens gaan verrassen.