Noord-Holland

Stompetorenaren alsnog in verzet tegen voetbalkooi

14 juni 2018, 17.42 uur

Google Streetview/Shutterstock
Google Streetview/Shutterstock

STOMPETOREN - STOMPETOREN Als de plannen voor een voetbalkooi bij het parkeerterrein aan de Dres in Stompetoren doorgaan, vrezen omwonenden voor hun woongenot. Ze denken dat de voetballende en hangende jongeren voor herrie en andersoortige overlast zorgen, zo bleek tijdens een dorpsbijeenkomst van de Dorpsraad.

Het terrein wordt 's winters gebruikt door de lokale ijsclub en 's zomers door de paardrijvereniging, schrijft mediapartner Alkmaar Centraal. Dat die clubs in 2015 in opstand kwamen toen de gemeente Alkmaar de plannen voor een voetbalkooi ontvouwde, kwam niet onverwacht. Dat bewoners nu ook geen heil zien in de voetbalkooi, komt voor de Dorpsraad wél als een verrassing.  

Doeltjes
Bewoners zien liever dat er doeltjes op het bestaande grasveld van de ijsclub worden geplaatst, zodat behalve voetballers ook schaatsers en ruiters gebruik kunnen blijven maken van de beschikbare ruimte. Volgens de lokale omroep ziet de gemeente het parkeerterrein aan de Dres - ondanks de bezwaren - toch als geschikte locatie voor een kooi, al zou ze wel bereid zijn andere geschikte plekken in het dorp te overwegen.