Noord-Holland

NL
V

Gratis zwemmen in buitenbad Haarlem voor deelnemers Swim to Fight Cancer

14 juni 2018, 16.57 uur · Aangepast 14 juni 2018, 17.55 uur

HAARLEM Een ongekende luxe voor deelnemers aan Swim to Fight Cancer in Haarlem. Voor het zwemevenement door de grachten en het Spaarne op 16 september kunnen ze gratis trainen in het buitenzwembad de Houtvaart in Haarlem. En op dinsdagavond is het bad zelfs uitsluitend open voor de zwemmers en krijgen ze begeleiding om zich optimaal voor te bereiden.

In het bad waar Johnny Weismuller zich in 1928 voorbereidde op de Olympische Spelen gaf Joost Reijns deze week een speciale clinic voor degenen die zich al hebben ingeschreven voor de tweede Swim to Fight Cancer in Haarlem. Reijns is Europees zwemkampioen en verbonden aan de organisatie. Hij heeft zelf kanker gehad waardoor hij de Olympische Spelen misliep. "Mijn Olympische droom viel in duigen."

Met een inschrijfbewijs voor het open waterevenement kunnen de sporters gratis naar binnen in de Houtvaart. Volgens Reijns een goede gelegenheid om zich voor te bereiden op de toch wel pittige zwemtochten op 16 september. Deelnemers zwemmen tot aan vier kilometer door het Spaarne en de grachten in de Haarlemse binnenstad.

Goed doel
Tijdens de clinic werd al snel duidelijk dat er links en rechts best nog wat aan techniek en conditie kan worden gesleuteld. Maar met de motivatie van de deelnemers zit het helemaal goed. De jonge waterpoloster Isis Hansen: "Mijn oom die heeft kanker gehad en is overleden. Ik vind het een goed doel om geld voor in te zamelen, want ik wil niet dat iedereen kanker krijgt."

Voormalig tophockeyer Floris Jan Bovelander, meervoudig winnaar van Olympisch goud, is ook van de partij. "De motivatie is heel duidelijk: onderzoek naar kanker. Ik denk dat het heel belangrijk is om geld voor in te zamelen."

Zwemtopper Joost Reijns hoopt dat veel mensen op 16 september het water in duiken.  "Ik vind het heel belangrijk dat we met elkaar heel veel geld op kunnen halen zodat we onderzoek kunnen ondersteunen van jonge talentvolle onderzoekers."

Meedoen
Er zijn verschillende manieren om mee te doen aan Swim to Fight cancer Haarlem. Individueel, in een team of als vrijwilliger. Ook aan de kinderen is gedacht: deze kunnen ook hun steentje bijdragen met de Kidsswim.

Deelnemers aan Swim to Fight Cancer maken zich sterk om door middel van donaties van vrienden, familie of collega's zoveel mogelijk geld in te zamelen. We vragen iedere deelnemer om minimaal 250 euro aan donaties bij elkaar te brengen. Alle donaties gaan rechtstreeks naar kankeronderzoek. Inschrijven kan hier.