Annie (77) is de jongste Volendamse in klederdracht: "Niet meer van deze tijd"

0
Whatsapp

Noord-Holland

Annie (77) is de jongste Volendamse in klederdracht: "Niet meer van deze tijd"

19 juni 2018, 06.12 uur · Aangepast 25 juni 2018, 09.35 uur

VOLENDAM Van het handjevol dames die nog in klederdracht loopt is Annie in de Betouw de jongste. Met haar 77 jaar is ze waarschijnlijk ook de laatste. "Jammer, maar het is niet meer van deze tijd".

Toen haar kinderen op school zaten in Amsterdam werden ze wel eens gepest. "Je moeder is een boer", werd er dan geroepen. Annie snelde zich daarom een keer naar de winkel om een rokje en een trui te kopen.

Dat was echter geen succes volgens haar. Op verzoek van haar kinderen deed ze toch maar weer de traditionele kleding aan.

Helemaal uitsterven zal het waarschijnlijk niet. Op de dijk bij de toeristenwinkels zijn nog genoeg dames te zien in Volendammer kostuum. Jenny verkoopt kaartjes voor de boot naar Marken. Ze doet het niet voor haar lol: "Het is wel een beetje warm, maar het hoort erbij".

Jouw Noord-Holland
Dit jaar doorkruisen we in 'Jouw Noord-Holland' de provincie op zoek naar duurzame initiatieven en innovaties. Deze maand is het thema 'Schiereiland Noord-Holland'. Met nieuwsverhalen en video's op onze online platformen, radio en tv staat NH Nieuws een week lang volledig in het teken van dit thema. Bekijk hier alle verhalen over 'Schiereiland Noord-Holland'.

NH Nieuws
NH Nieuws
Whatsapp