Sport

Kevin van Essen was klaar met voetbal: "Ik keek zelfs niet meer op tv"

14 juni 2018, 13.17 uur · Aangepast 14 juni 2018, 14.12 uur

Pro Shots / Cor Lasker
Pro Shots / Cor Lasker

AMSTERDAM - AMSTERDAM Woensdag werd bekend dat Kevin van Essen weer gaat voetballen bij hoofdklasser NSC Nijkerk. Lange tijd zag het er echter niet naar uit dat hij zou terugkeren op het veld: "Ik had er helemaal geen zin meer in. Ik keek zelfs geen voetbal meer op tv."

Nu kan hij niet wachten om weer wedstrijden te spelen. "Ik heb er heel veel zin in", vertelt Van Essen aan NH Sport. "Mijn dopingschorsing is nu 2,5 jaar geleden. Eigenlijk was ik er eerst klaar mee. Ik had helemaal geen zin meer in voetbal. Maar het begon steeds meer te kriebelen, dus ik sta nu te springen."

Telstar niet bezocht
Van Essen had al moeite om überhaupt voetbal te zien. "Ik keek zelfs geen voetbal meer op tv. Ook ben ik nog niet in een stadion geweest om te gaan kijken. Telstar heb ik wel gevolgd via internet en vrienden, maar het was te moeilijk om echt voetbal te gaan kijken. Toch kwam er moment dat ik besefte dat voetbal toch iets is wat ik echt leuk vind. Het begon toen weer te kriebelen. Het is eigenlijk niet uit te leggen."

Lees ook: Geschorste Telstar-speler Van Essen: "Kocht pillen gewoon in supermarkt"

Personal trainer
Sinds zijn schorsing voor het gebruik van de verboden stof furosemide heeft hij alleen maar recreatief gevoetbald. "Meer kon ik niet doen. Wel ben ik zelf bezig gebleven met hardlopen. Nu heb ik een personal trainer om weer langzaam fit te worden. Als ik de voorbereiding meeloop, dan verwacht ik snel weer op niveau te kunnen zijn. Het zal iets pittiger worden dan normaal, maar als ik alles geef, ben ik zo weer fit."

Stukadoorsbedrijf
De middenvelder heeft bewust voor NSC Nijkerk gekozen, omdat het in de buurt is. "Het gevoel was gewoon direct goed", zegt Van Essen. "In het verleden heb ik al eerder een gesprek met ze gehad, maar toen koos ik voor een andere club." Vanwege zijn stukadoorsbedrijf wil hij niet meer op professioneel niveau aan de slag: "Je moet een keuze maken. Als ik amateurvoetbal met mijn werk kan combineren dan is dat een win-winsituatie."