Noord-Holland

De Peiling: Voetbal of Netflix, wat kijk jij de komende weken vooral?

14 juni 2018, 13.25 uur

- Vandaag begint het WK voetbal in Moskou. Het Nederlands elftal doet niet mee. Ga jij toch kijken of wordt het Netflixen?

TV-verkoop
Traditioneel is het WK voetbal een gouden tijd voor televisieverkopers. In vergelijking met 2014, toen het Nederlands elftal wel meespeelde, blijven de verkopen 26 procent achter. "Ook vier jaar geleden waren de eerste maanden van het jaar niet positief voor tv-verkopen", zegt Menno van den Elzen van onderzoeksbureau GfK. "Maar de markt leefde toen helemaal op in de weken voorafgaand aan het WK. Daar is nu geen sprake van."

'Ik ga mezelf niet kwellen'
Het Algemeen Dagblad vroeg een aantal spelers van het Nederlands elftal de of ze het WK gaan volgen.
Jasper Cillessen zegt vanaf de tweede ronde te gaan kijken.
Kevin Strootman: 'Ik blijf er niet voor thuis, maar pik er een paar interessante wedstrijden uit, als Argentinië speelt bijvoorbeeld."
Daley Blind: "Hoe ik het WK ga volgen? Nou, zo min mogelijk. Als er een toernooi begint waar je niet bij bent, voel je de pijn weer. En baal je opnieuw dat je het met Oranje niet hebt gered. Nee, ik ga er niet voor zitten en mezelf kwellen.’’

Wat doe jij?
Wat doe jij met dit WK voetbal? Volg je het ook zonder Oranje op de voet? Kijk je hier en daar een wedstrijd of geloof je het allemaal wel en is er vast ook wel een mooie film of serie op tv?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur. Bel 088-8505152 als je mee wilt praten. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.