Rechtszaak trampolinepark Clemenskerk uitgesteld, bouw gaat door

14 juni 2018, 12.46 uur · Aangepast 14 juni 2018, 16.20 uur

Wim Beerbaum
Wim Beerbaum

HILVERSUM - HILVERSUM De rechtszaak over de bouw van een trampolinepark in de Clemenskerk in Hilversum is uitgesteld. Aanvankelijk zou de rechtszaak 25 juli plaatsvinden, maar vanwege de vakantieperiode is die uitgesteld tot 21 september. Ondertussen is de verbouwing van de kerk al begonnen.

Twintig omwonenden van de kerk zijn het niet eens met de bouw van het trampolinepark in de Clemenskerk, omdat ze vrezen voor veel overlast in de nu al drukke buurt. Eerder hebben ze bezwaar gemaakt bij de gemeente, maar daar werden ze niet gehoord: de gemeente gaf alsnog een vergunning af aan initiatiefneemster Saskia de Wit. Vervolgens zijn de buurtbewoners naar de rechter gestapt.

Lees ook: Omwonenden 'springkerk' stappen naar de rechter

Bouw gaat gewoon door
Ondanks de bezwaren en de rechtszaak die eraan komt, is de vergunning rond en is de bouw van het park begonnen. Dit tot grote woede van de omwonenden, die in een gezamenlijk persbericht laten weten het respectloos te vinden. De initiatiefneemster verwacht dat het park eind augustus open kan. Voor die tijd kunnen jongeren uit de buurt de trampolines komen testen tijdens het proefdraaien. 

Vanavond wordt er een informatieavond gehouden voor de buurtbewoners van de Clemenskerk.