Restaurant met eigen bezorgers ook welkom bij Deliveroo

14 juni 2018, 11.42 uur · Aangepast 14 juni 2018, 17.25 uur

Shutterstock
Shutterstock

AMSTERDAM - AMSTERDAM Maaltijdbezorger Deliveroo gaat niet meer exclusief met eigen bezorgers werken. Ook restaurants met een eigen bezorgdienst kunnen zich aansluiten bij de maaltijdbezorgdienst.

Binnenkort start Deliveroo met de dienst Marketplace+. Hierdoor kunnen ook restaurants met eigen bezorgers zich aansluiten bij de maaltijdbezorgdienst. De bestellingen blijven lopen via Deliveroo maar het restaurant beslist zelf of het gebruik maakt van de bezorgers van de besteldienst of de bestellingen zelf aflevert. Deliveroo wil hiermee het aantal aangesloten restaurants uitbreiden.

Onzekerheid bezorgers
Maar het is slecht nieuws voor de 1900 bezorgers van Deliveroo. Volgens Willem Dijkhuizen van de FNV heeft Deliveroo een ander verdienmodel gekozen en zullen de eigen bezorgers steeds minder opdrachten krijgen. 

Staking
In januari staakten Deliveroo-medewerkers in Haarlem omdat nieuwe bezorgers niet meer in dienst komen maar alleen als ZZP-er aan de slag kunnen. Ook bestaande bezorgers worden aangemoedigd als zelfstandige te gaan werken. De nieuwe diens ookt betekent dat aangesloten restaurants zelf kunnen kiezen wie hun maaltijden aflevert. Volgens Deliveroo heeft de nieuwe dienst geen invloed op het werk van de eigen bezorgers. 

Lees ook Maaltijdbezorger-klaagt-Deliveroo-aan

Lees ook Einde-van-zzp-regeling-Deliveroo-Kabinet-gaat-schijnzelfstandigheid-harder-aanpakken

Amsterdam
De nieuwe dienst is voorlopig alleen in Amsterdam beschikbaar maar zal later uitgerold worden over alle 13 Nederlandse steden waar de bezorgdienst actief is. Ook in andere landen zal Marketplace beschikbaar worden. Voor de bezorgers van Deliveroo betekent de dienst opnieuw meer onzekerheid.