Sport

Volleybalvrouwen naar finaleronde Nations League

14 juni 2018, 12.26 uur · Aangepast 14 juni 2018, 12.58 uur

ANP
ANP

- STUTTGART De Nederlandse volleybalsters hebben de finaleronde gehaald van de Nations League. Oranje won woensdagavond in Stuttgart van olympisch kampioen China: 26-24 17-25 25-17 25-21.

Het betekende de elfde overwinning in veertien groepsduels. Daarmee verzekerde het Nederlands team zich van een plek bij de beste vijf in de Nations League. De finaleronde is van 27 juni tot en met 1 juli in het Chinese Nanjing.

Twee sets spannend
In de eerste set kwam Nederland een paar keer goed terug van een achterstand. Oranje werkte een setpoint weg en won het eerste bedrijf. De tweede set verliep stroever, maar daarna was de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de baas. Via 12-8 en 18-14 won Oranje de derde set met 25-17.

Topscorer
In de vierde set maakte Anne Buijs de wedstrijd af met een knappe smash. Met 27 punten was Lonneke Slöetjes de topscorer bij Oranje.

Doel bereikt
"We hebben met een ticket voor de Final Six ons doel bereikt", zei Maret Balkestein-Grothues bij Ziggo Sport. "Dit was echter niet onze beste wedstrijd. We speelden solide, vooral in de derde en vierde set. We hebben daardoor verdiend gewonnen van China."

Oranje speelt donderdag nog tegen Duitsland.