Veel schade en geschokte reacties na grote brand in oude kaasopslag Krommenie

0
Whatsapp

Noord-Holland

Veel schade en geschokte reacties na grote brand in oude kaasopslag Krommenie

14 juni 2018, 10.53 uur · Aangepast 14 juni 2018, 15.38 uur

KROMMENIE De schade is groot in de oude, houten kaasopslag aan de Weiver in Krommenie, waar afgelopen nacht een grote brand huis heeft gehouden. Van de houten constructie is weinig meer over en de huizen die naast de loods staan, zijn ook door de brand zwartgeblakerd.

"De vlammen sloegen het dak uit", vertelt buurtbewoner Nick Roos terwijl hij naast de afgebrande oude loods staat. Hij vluchtte, net als de andere omwonenden, gisternacht naar buiten na bruut te zijn wakkergeschud. The day after maken de omwonenden de schade op. Kijk hierboven de video en zie hoe de buren hun wonden likken.

'Sluit ramen en deuren'
De brand brak even na 2.00 uur uit en het vuur greep vervolgens razendsnel om zich heen. De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland waarschuwde mensen via Twitter om uit de rook te blijven. "Sluit ramen en deuren en zet eventueel mechanische ventilatie uit", luidde de boodschap.

Rond 3.15 uur waren de vlammen onder controle. Volgens omwonenden zou de oorzaak van de brand 'een sigaret zijn die uit het raam was gegooid of het werk van hangjongeren'. De brandweer doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Whatsapp