Noord-Holland

Geslaagden uitgelaten door belletje van mentor: "Yes, yes en nog eens yes!"

13 juni 2018, 21.33 uur · Aangepast 13 juni 2018, 22.10 uur

NH Nieuws

HOOFDDORP - HOOFDDORP Door het dolle heen en gillend aan de telefoon. Sommige leerlingen van het Kaj Munk College reageren totaal uitgelaten wanneer hun mentor hen het goede nieuws, na een paar spannende weken, vandaag eindelijk doorbelt: "Je bent geslaagd voor je eindexamen."

Mentor Johan van der Laan van het Kaj Munk College in Hoofddorp kan rond 14.00 uur dan eindelijk zijn eindexamenleerlingen van de havo het verlossende antwoord geven. "Vijfentwintig zijn er geslaagd, vijf hebben een herkansing en twee zijn er gezakt", somt Van der Laan op. Hij belt ze in omgekeerde volgorde.

Lees ook: Spannende dag voor 33.000 Noord-Hollandse eindexamenkandidaten

"De gesprekken met gezakten hou ik zakelijk. Iedereen wil gewoon meteen weten waar ze aan toe zijn. Geen wolligheid van 'ik heb slecht nieuws voor je', maar gewoon: 'helaas, je bent gezakt'". Volgens de mentor wisten beide leerlingen al hoe de vlag erbij hing. De herkansers dicht hij grote slagingskansen toe.

Onder de geslaagden in zijn klas zijn vooral sommige dames erg uitgelaten. "Bedankt meneer, bedankt", weet een leerlinge na flink gillen nog uit te brengen. "Dit vind ik zo fijn om te horen", stamelt een ander.

'Heerlijk die blijdschap'
Onder de mannelijke geslaagden zijn de reacties iets minder uitgesproken, maar toch is ook daar de blijdschap en soms opluchting goed te horen. "Serieus? Oh gelukkig", verzucht er één. Rond 14.30 uur was iedereen op de hoogte van de uitslag. "Heerlijk die blijdschap", glimlacht Van der Laan tevreden.