Noord-Holland

NL
V

Handtekening Kim en Trump biedt kansen voor reisjes naar Noord-Korea: "Het zijn allemaal schatten daar"

13 juni 2018, 20.00 uur

HILVERSUM Noord-Korea is niet direct een land waar je aan denkt om naar op vakantie gaan. Maar als het aan de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jung Un ligt verandert dat. Gisteren tekende de twee leiders een intentieverklaring om nader tot elkaar te komen. Dat biedt perspectief voor reisbureau Your Planet Travel in Hilversum, dat tripjes organiseert naar Noord-Korea. "Het is heel hoopvol."

Dat zegt Leonieke Glasbergen, reisleidster bij het reisbureau. "Het is een stapje in de goede richting." Het reisbureau werd direct na de bekendmaking ook al gebeld door reizigers. "Echt direct kregen we alweer mensen die een reis willen boeken met ons."

Dat het land een totalitaire dictatuur heeft, schrikt veel mensen uiteraard af. Maar volgens Glasbergen zijn er genoeg redenen om het land te bezoeken. "De mensen zijn zonder uitzondering zo vriendelijk, zo hartelijk. Het zijn allemaal schatten."

Regels
Maar een bezoek aan Noord-Korea gaat - en dat zal je niet verbazen- uiteraard gepaard met hele belangrijke regels. "Je mag geen militairen fotograferen. Er zijn nogal wat fotorestricties. En de belangrijkste regel is: je mag niet vrij rondlopen. Blijf bij je gidsen."

NH Nieuws