Noord-Holland

NL
V

Angst na zoveelste autobrand Zaandam: "Je voelt je niet veilig meer hier in de buurt"

13 juni 2018, 19.35 uur · Aangepast 13 juni 2018, 23.44 uur

ZAANDAM Bij bewoners van de Harpoeniersstraat in Zaandam zit de schrik er goed in. Vannacht brandde er een bestelbus uit in de straat; het is al de twaalfde autobrand in Zaandam sinds mei.

"Ik ben enorm geschrokken", vertelt bewoonster Nel. De bestelbus stond precies voor haar huis, drie ramen zijn gesprongen. "Ik raakte in paniek, het was precies voor mijn raam", vertelt een andere bewoonster. "Ik ben gelijk naar mijn buurmeisje gegaan en heb haar wakker gemaakt."

Buurtbewoners maken zich zorgen. "Je voelt je niet echt veilig meer hier in de buurt", aldus Nel. "Het is niet iets wat je in de koude kleren gaat zitten."

Lees ook: Opnieuw bestelbusje in brand in Zaandam

In totaal zijn er dit jaar in Zaandam al veertien auto's uitgebrand, maar verdachten voor die branden zijn nog niet opgepakt. Wel heeft de politie begin deze maand een 16-jarige jongen aangehouden die zich verdacht bij een auto ophield, handschoene droeg en meerdere ontvlambare stoffen bij zich had. 

Lees ook: Jonge brandstichter op heterdaad aangehouden in Zaandam

De politie laat weten dat er de komende tijd meer politie-inzet zal zijn en vraagt bewoners om verdachte situaties te melden.

Inter Visual Studio / NH Nieuws