Noord-Holland

Deze jonge criminelen pinden duizenden euro's met gestolen pas Soester echtpaar

13 juni 2018, 18.58 uur

Bureau NH

HILVERSUM - HILVERSUM De politie heeft beelden vrijgegeven van een duo dat op 28 december vorig jaar bij twee pinautomaten aan de 's-Gravelandseweg in Hilversum met een gestolen pinpas bijna drieduizend euro opneemt.

De pinpas was eerder die dag met een listige babbeltruc gestolen uit de woning van een echtpaar in Soest (Utrecht), vertelt een woordvoerder in NH's opsporingsprogramma Bureau NH. Twee vrouwen belden bij het echtpaar aan om zogenaamd de weg te vragen naar een specifiek adres. Omdat de vrouwen geen Nederlands spraken, besloot de Soestse de route naar hun bestemming uit te tekenen.  

Lees ook: Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc?

"Waarschijnlijk hebben ze daar in een onbewaakt moment de pinpas weggenomen", licht een politiewoordvoerder toe hoe de criminelen te werk zijn gegaan. Bovendien moeten ze op een of andere manier ook de pincode hebben bemachtigd, want niet veel later leggen camera's bij de Hilversumse automaten vast hoe een man en een vrouw met de pas bij twee automaten geld opnemen. Op de beelden is ook te zien dat de twee af en toe hun gezicht proberen te bedekken. 

Zussen 
De man wordt door de politie tussen 25 en 30 jaar oud geschat. Hij had die dag een stoppelbaardje en droeg een zwarte pet met wit Nike-logo. De vrouw wordt tussen de 20 en 30 jaar geschat, had de bewuste dag lang haar en droeg een wollen muts.

Lees ook: Overzicht: 12 brutale babbeltrucs in Noord-Holland

Of zij een van de twee vrouwen was die in Soest de pinpas ontvreemdden, is niet bekend. Wel is het de gedupeerde Soestse opgevallen dat de twee vrouwen die bij haar aanbelden erg op elkaar lijken en mogelijk zussen zijn. "Misschien is het zelfs een tweeling", aldus de politiewoordvoerder. 

Wie de verdachten herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.