Ga naar Content
Noord-Holland

Voetbalclub VV HSV laat Zaanlandia 'expres' winnen in kampioenschap: "Geen sprake van matchfixing"

13 juni 2018, 18.01 uur · Aangepast 14 juni 2018, 16.22 uur
Door: · Foto: YouTube / Paul Stam

ZAANDAM Bij de wedstrijd tussen Zaanlandia en VV HSV om het kampioenschap in de tweede klasse heeft VV HSV hun tegenstander 'expres' doelpunten laten scoren om zeker te zijn van de nacompetitie. Zaanlandia werd daarbij kampioen.

Beide teams konden echter kampioen worden. Nadat het 2-1 stond voor Zaanlandia, gingen de laatste twee doelpunten voor de club zonder weerstand van VV HSV erin. Dat resulteerde in een eindstand van 4-1. Als VV HSV met 2-1 had verloren, konden ze in verband met hun doelsaldo mogelijk niet in de nacompetitie spelen.

"We handelden uit eigenbelang, omdat we geen kampioen meer konden worden. Bij een nederlaag zouden we zeker zijn van de nacompetitie. Er is absoluut geen sprake van matchfixing", zegt trainer Edwin Veenstra van VV HSV tegen NH Sport.

Klacht
Kolping Boys is de dupe geworden van de wedstrijd tussen Zaanlandia en VV HSV in de eindstand voor de derde periodetitel. De voetbalclub verloor dit klassement, omdat het doelsaldo van Zaanlandia dankzij de 'ruim gewonnen wedstrijd' tegen VV HSV beter was en komt daardoor niet in aanmerking voor de nacompetitie. 

Kolping Boys heeft door dit incident een klacht ingediend bij de KNVB. Op 19 juni doet de voetbalbond uitspraak in deze zaak. Tot die tijd komt VV HSV niet in actie voor de nacompetitie.

Klik hier om de beelden van de wedstrijd te bekijken.