Bouwstop zwembad Hilversum opgeheven: streven om in juli te openen

HILVERSUM - Zweminstructeur Shiva de Winter kan opgelucht ademhalen: na een bouwstop van vier maanden, mag er eindelijk weer gebouwd worden aan het instructiebad in Kerkelanden.

"De bouwstop is er per direct af, dus wij gaan meteen verder bouwen. Er is nog wat risico dat mensen bezwaar kunnen maken, maar ik ben erg blij", vertelt hij in een eerste reactie aan NH Nieuws. Vanmiddag gaat hij naar het gemeentehuis om de opheffing van de bouwstop zwart op wit te krijgen.

 

Lees ook: Hilversumse ondernemer blijft strijden voor bouw zwembad: "Het gaat gewoon open"

Volgens De Winter gaat het nog minimaal vijf weken duren voor het bad eventueel open kan. "Maandagochtend hebben we een bouwvergadering, dan kunnen we een datum vaststellen. Het streven is om open te gaan in de derde week van juli."

Dankbaar
De zwemleraar wist ondanks alle tegenslageen de moed erin te houden. "Mijn dankbaarheid is groot aan alle partijen. Aan alle ouders, de ambtenaren... Het is echt een hele zware tijd geweest en dat was niet leuk. Nu moet iedereen alle energie bij elkaar steken om het zwembad te realiseren. We gaan ervoor!"

Meer over dit onderwerp:
Het Gooi hilversum zwembad
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws