Na eindexamenstress nu de uitslagenstress: 'Ik ga lekker in mijn eentje zitten'

13 juni 2018, 12.05 uur · Aangepast 13 juni 2018, 12.26 uur

NH Nieuws
NH Nieuws

- DEN BURG - Het is de Dag des Oordeels voor alle eindexamenkandidaten. Vandaag krijgen ze te horen of ze geslaagd zijn of niet. De spanning stijgt en zelfs na een fijne vakantie is het voor Jeffrey Eelman uit Den Burg super spannend. "Ik ga expres alleen zitten wachten tot het telefoontje komt."

NH Nieuws volgt deze examenperiode vijf middelbare scholieren bij hun examens. Nog een paar uur voor de apotheose: dan belt de mentor of iemand anders van school met een boodschap waar de tieners al jaren op zitten te wachten. Of niet.

Lees ook: Appen met eindexamenkandidaten

Jeffrey Eelman uit Den Burg doet dit jaar zijn vwo-examen aan de OSG De Hoge Berg. De Texelaar is lekker op vakantie geweest en heeft wat gewerkt na de eindexamenperiode. "Ik moet er elke dag aan denken en dan voel ik de spanning, maar ja, ik kan er toch niets meer aan doen. 

Alleen
Om de tijd te doden gaat Jeffrey een beetje gamen op zijn kamer. En niemand om hem heen als de telefoon gaat: "Ik wil echt alleen zijn om te horen of ik geslaagd ben of niet. Als ik geslaagd ben rij ik meteen naar mijn vriendin."

Hieronder lees de het whatsapp-gesprek met Jeffrey: