Noord-Holland

NL
V

Vertraging Tiny House project Haarlem opgelost

13 juni 2018, 12.07 uur · Aangepast 15 juni 2018, 11.10 uur · Foto: Archief: tiny house Den Helder

HAARLEM Het Tiny House project in Haarlem Schalkwijk kan eindelijk beginnen. Sinds juli 2017 was er al groen licht, maar tot op heden was er niet meer dan een kale grond te vinden op het braakliggende terrein.

Op de zogeheten 'pauzeterreinen' wil de gemeente verloedering voorkomen met de ecologisch verantwoorde Tiny TIM huisjes, aldus onze mediapartner Haarlem105.

De vertraging in het project was grotendeels een budgettaire kwestie. Investeerders vonden het eerste ontwerp van de huisjes te duur. "We kregen het niet rond gerekend. Qua prijs en investering niet. De huurprijs mocht ook niet te hoog worden. Omdat een corporatie als Elan Wonen meedoet, moesten de huisjes goedkoper", aldus Hans Peter Föllmi, initiator van Tiny TIM. Inmiddels hebben ze een subsidie ontvangen van de gemeente, waardoor deze zomer de eerste huisjes al op hun plaats kunnen staan.

Jongerencontract
Door middel van een jongerencontract wil de wooncorporatie starters op de woningmarkt tegemoetkomen. Jongeren die te weinig inkomen hebben voor de vrije sector worden hiermee geholpen.