Noord-Holland

Politie heeft vader dode baby Sloterplas gesproken

12 juni 2018, 23.30 uur

AT5
AT5

AMSTERDAM - AMSTERDAM (AT5) De politie heeft de 30-jarige man gesproken die de vader is van de overleden baby die bij de Sloterplas in Amsterdam werd gevonden. Hij lijkt volgens de politie niets met het drama te maken te hebben.

Dat werd vanavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Twee weken geleden werd al bekend dat de identiteit van de vader bekend was, maar toen had de politie nog geen contact met hem.

Lees ook: Identiteit vader dode baby Sloterplas bekend

'Complex onderzoek'
Inmiddels is daar dus verandering in gekomen. "We zien hem puur als getuige", zei een politiewoordvoerder. "Met zijn hulp hopen we achter de identiteit van de moeder te komen."

De politie spreekt van een 'heel complex onderzoek'. "Maar de rechercheurs hebben het idee dat het nu mogelijk is om deze vrouw te vinden."

Angst
Volgens de politie is het belangrijk dat de moeder zich meldt, omdat ze de baby mogelijk uit angst heeft achtergelaten. Ook wordt gevreesd dat een zelfde situatie opnieuw kan plaatsvinden.

Lees ook: Begrafenisdienst voor overleden baby Amsterdamse Sloterplas

De overleden baby werd op 8 juni 2016 gevonden. Het pasgeboren jongetje zat in een tas en een doek. De tas, waarin het slachtoffertje zat, had eerder in het water gelegen.