Noord-Holland

Voetbalclub Laren kapot van golf vandalisme: "Niet de illusie dat daders worden gevonden"

12 juni 2018, 23.36 uur

SV Laren '99
SV Laren '99

LAREN - LAREN Ze zijn er kapot van bij voetbalclub SV Laren '99. Onlangs werd de vereniging voor de zoveelste keer het slachtoffer van een nieuw incident. Ditmaal hebben vandalen een pupillendoel helemaal gesloopt en van een ander doel het net kapot geknipt.

De onbekende daders hebben toegeslagen in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni, zo valt te lezen op de website van de Larense club. De schade bedraagt 800 euro, schrijft de club, die zegt aangifte te gaan doen. "Maar we hebben niet de illusie dat de daders gevonden worden."

De clubleden weten niet hoe het nu verder moet. "Dit is niet het eerste incident. Onze vrijwilligers zijn iedere morgen weer bang iets van schade aan te treffen."

Rotzooi
Met name tijdens de avonden en in de zomervakantie gebeurt er van alles op en langs de velden, gaat het bericht verder. "Iedere dag loopt een vrijwilliger alle rotzooi op te ruimen."

In het bericht wordt een aantal incidenten opgesomd. Zo is er schade toegebracht aan de waterspuitinstallatie en het leidingnet, zijn er al eerder doelnetten toegetakeld en worden er regelmatig sigarettenfilters op het veld gevonden, die onherstelbare schroeivlekken veroorzaken. 

Tijd voor maatregelen
Het bestuur van de vereniging heeft dan ook besloten maatregelen te treffen. Alle netten worden voor de zomerperiode uit de doelen gehaald en alle doelen op het kunstgras worden verwijderd. "Wij hopen ook dat onze leden ons bij dit beleid steunen en personen aanspreken die op ons complex niets te zoeken hebben."